אי התייצבות למשפט תעבורה
דוחות תנועה מסוג הזמנה לדין וכתב אישום נמסרים ביד לנאשם בעת שנתפס בכביש על ידי שוטר או נשלחים בדואר רשום לאחר שגובש והוגש כתב אישום.
כאשר נאשם מקבל הזמנה לדין וכתב אישום עם תאריך הקבוע לדיון בתיק , עליו להתייצב כנדרש ממנו או להגיש בקשה לדחיית מועד הדיון ולעקוב אחר החלטת בית המשפט.
בתי המשפט לתעבורה ובכלל רואים בחומרה אי התייצבות למשפט תעבורה של נאשמים ומנמקים זאת בזלזול בבית המשפט.
לכן, אנו עדים למקרים רבים בהם גזרי הדין אשר ניתנים בתיקים בהם אין התייצבות של נאשמים חמורים יותר באופן משמעותי מתיקים בהם מתייצבים הנאשמים לבית המשפט.
יודגש, כי במקרה ונאשם מיוצג ע”י עו”ד תעבורה לרוב אין חובת התייצבות שלו לדיון תעבורה למעט מספר מקרים המוגדרים בחוק וכאשר בית המשפט נתן החלטה מפורשת שהתייצבות הנאשם הינה חובה.
אז מה ניתן לעשות?
עורך דין תאונות דרכים או תעבורה יכול להגיש בקשה לביטול פסק הדין, הן הכרעת הדין והן גזר הדין ולנמק סיבה מוצדקת לאי התייצבות הנאשם. כמו כן ,לרוב עורך הדין יזמין את תיק המשטרה, יבדוק אותו ויאתר כשלים וליקויים באופן שיטען לבקשה גם לעיוות דין.
כאשר הבקשה מנומקת היטב משפטית ועובדתית ומוגשת בסד הזמנים הקבוע בחוק הסיכויים שתתקבל בקשה לביטול פסק דין הינם גבוהים.
לרוב, בטרם יבוטל פסק הדין, הבקשה מוגשת לתגובת המאשימה, הרי היא התביעה המשטרתית ולא מן הנמנע שעורך דין תעבורה ינהל משא ומתן בשלב זה לשם קבלת הסכמה וקידום הגעה להסדר טיעון בתיק.
לא התייצבתם למשפט תעבורה ונשפטתם בהיעדר? אנחנו הכתובת הנכונה לביטול פסק הדין ולהצלת רישיונכם.
עו”ד עמיחי גולדבאום נייד 0525555574