המשמעות של נהיגה בשכרות וההשלכות
נהיגה בשכרות עונש – נהיגה בשכרות היא מהחמורות בהאשמות שיש במסגרת דיני התעבורה בישראל. דינו של המורשע בנהיגה בשכרות, מתחיל כמעט תמיד משנתיים שלילה של רישיונו, בהתאם כמובן לתוצאות מעשיו – האם היה מעורב עקב נהיגה בשכרות בתאונה, האם היו פגיעות ברכוש או בנפש, האם “סתם” נתפס נוהג בשכרות בבדיקת משטרה (תוכלו לקרוא בהרחבה במדריך לנהג הנתפס בשכרות).
נהיגה בגילופין מוגדרת ככזו מעל ריכוז של 0.05% אלכוהול בדם. בבדיקת הינשוף, צריך הנבדק להיתפס בבדיקת ינשוף בכמות של 290 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף בכדי שיהיה אפשר להאשימו בנהיגה בשכרות.
מיותר לציין כי נהיגה בשכרות מנוגדת לחוק לא רק בישראל, אלא ברוב מדינות העולם. נמצא כי אלו הנוהגים תחת השפעת האלכוהול, מאחרים בתגובותיהם, אינם מסוגלים לתפקד מוטורית כבדרך כלל ומשתבשת עליהם שיקול דעתם. כמו כן, אחוזי האלכוהול חווים עודף של ביטחון עצמי וירידה בתשומת הלב, מה שמוביל אותם לעשות על הכביש דברים שבדרך כלל במצב רגיל היו נמנעים מהם. חלק מן המחקרים גם הראו כי צריכה מופרזת של אלכוהול, עשויה להוביל לנמנום. הירדמות על הכביש אינה דבר שיש לצחוק עליו, ותוצאותיה של פעולת הירדמות על ההגה נגמרו לא פעם אחת ולא פעמיים במקרי מוות.
לפנות רק למומחים בדיני תעבורה
עורך דין תעבורה יוכל לאתר ברוב המקרים כשלים וליקויים בתיק המשטרה ולהגיע להסדר טיעון מקל , לפיו סעיף האישום ישונה לנהיגה תחת השפעת אלכוהול ואז הענישה תהיה פסילה למשך מס חודשים בודדים.
לעתים, כאשר הכשלים הם מהותיים , למשל :אי החלפת פיה בין הנשיפות, לא חלפו 15 דקות מרגע שנעצר הנהג ועד בדיקת השכרות וכו. עורך דין תעבורה יכול לבטל את כתב האישום או לזכותכם בתיק.