נהיגה בשכרות
נהיגה בשכרות – ייעוץ ויצוג על ידי עורך דין תעבורה שהינו גם עורך דין נהיגה בשכרות
נהיגה בשכרות נחשבת לעבירת תנועה חמורה. יש בה כדי לגרום לירידה בתשומת לב ושיבוש שיקול דעת הנהג בעת השימוש בדרך, ומשכך עלול הוא לפגוע בעצמו ובאחרים.
עם הזמן התבססו בפסיקת ביהמ”ש מדדים לבדיקת רמת האלכוהול בדם. בעקבות פסיקת בית המשפט, מוגדרת נהיגה בשכרות כמצב בו נמצאים לפחות- 290 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף.
על פי סעיף 39 (א) לפקודת התעבורה נקבע עונש מינימום של שנתיים שלילת רישיון בגין נהיגה בשכרות ורק לאחר תיקון כתב אישום לקולא על ידי עו”ד תעבורה לרוב בשל כשלים וליקויים ראייתיים עליהם הצביע , פסילת המינימום תהיה 3 חודשים.
מכשיר ה”ינשוף”
במטרה לאכוף עבירות נהיגה בשכרות ובהתאם לסעיף 64 ב (א1) לפקודת התעבורה הוכנסו לשימוש מכשירי הינשוף (מד אלכוהול), כשמטרתם, העלאת הרתעת הנהגים והפחתת תאונות הדרכים.
הינשוף הינו מכשיר בו עושה המשטרה שימוש כדי למדוד את ריכוז האלכוהול באוויר נשוף של הנבדק. בתום הבדיקה יפיק המכשיר פלט מודפס הכולל את נתוני הבדיקה ובהם רמת האלכוהול המתועדת- פלט זה מהווה ראייה בבית המשפט.
ניתן להפעיל את הינשוף כמכשיר נייח למשל בתחנת משטרה או באופן נייד, בניידת משטרה.
בדיקת ינשוף – הפעלת הינשוף
כאמור, ייעוד המכשיר הוא מדידת ריכוז האלכוהול באוויר נשוף. על כן, המכשיר מבצע בדיקות באמצעות שני תאי מדידה ושתי מדידות שמטרתן ליצור רמת אמינות גבוהה.
מדידה ראשונה מבוצעת על ידי בליעה אופטית של אור אינפרה אדום. כאשר הפחתת עוצמת קרינת האור בתא על ידי דגימת האוויר הנשוף מהווה מדד לכמות האלכוהול בדגימת האוויר.
מדידה שניה מתבצעת בתא מדידה שני המבוסס על חיישן אלקטרו-כימי, המספק אינדיקציה נוספת לרמת האלכוהול בדגימת האוויר הנשוף.
את הינשוף יש לכייל בתחילת משמרת ובסיומה וכן לבצע בדיקה עצמית בתדירות זו. בכיול ובבדיקה עצמית מופק פלט תואם. על המפעיל לבצע בדיקת כיול כפולה ובדיקת נשיפה עצמית בתחילת המשמרת ובסיומה.
את המכשיר יש להביא לביקורת תקופתית אחת לשישה חודשים. הפעלתו ובדיקתו יבוצעו אך ורק ע”י מי שהוסמך לכך, כאשר סדר הפעולות מופיע על צג המכשיר.
על המפעיל לבצע סדר פעולות בהתאם לתקלות והודעות שמציג המכשיר ולאורן עליו לפעול. עליו לתעד את הבדיקה ב”דו”ח על בדיקת שכרות באמצעות ינשוף” לפי סעיף 64 (ג) לפקודת התעבורה. ובסופו עליו לחתום ולהחתים את הנבדק.
במידה ופג תוקף בקרת הכיול היומית, המכשיר יחסם כך שרק כיול יומי יאפשר למכשיר להיפתח שנית ולבצע בדיקות נוספות.
על הבודק לבחון גם את הנבדק ולעמוד במספר דרישות כגון: המתנה בת רבע שעה לפחות טרם בדיקה כשהנבדק שתה אלכוהול , הקיא או אכל ושתה בסמוך לבדיקה. במידה שעישן בסמוך לבדיקה יש להמתין 5 דקות. יש לוודא כי האוויר המצוי בסביבת המכשיר נקי מאדי אלכוהול ועשן סיגריות.
לסיכום, הפעלת הינשוף מחייבת עמידה בדרישות פרוצדורליות רבות, באשר לבודק, לנבדק ולמכשיר, שכן תוצאות הבדיקה מהוות ראייה משמעותית בביהמ”ש.
עורך דין תעבורה מיומן בתיקי נהיגה בשכרות הוא חיוני והכרחי כדי להשיג לכם את התוצאה הטובה ביותר אליה ניתן להגיע.
לייעוץ מיידי עם עורך דין חייגו 0525555574