נהיגה מונעת – שיטת הנקודות בישראל
עברות תנועה בישראל ממוספרות על פי שיטת נקודות עבור כל עבירה, מספר הנקודות עבור עבירת תנועה משתנה ביחס לחומרת עבירת התנועה, הנהג יקבל מספר רב של נקודות ככל שהעבירה יותר חמורה.
משרד הרישוי קבע כי מיום ביצוע העבירה במשך תקופה של שנתיים היא תקופת הצבירה של הנקודות, אם בתוך תקופת צבירה העבירות עבר הנהג את כמות הנקודות הניתנות לצבירה על פי חוק, יזומן בעל הרישיון לקורס נהיגה מונעת. בדרך כלל מדובר בצבירה של 12 נקודות או יותר במשך שנתיים כדי לעשות קורס נהיגה מונעת.
מחיקת עברות תנועה
תוקפם של הנקודות יפוג אחר שנתיים בהם לא עלה הנהג מעל 12 נקודות, במקרה ועבר הנהג מעל 12 נקודות יחויב לעבור קורס נהיגה מונעת כל עוד לא ביצע את קורס נהיגה מונעת תוקפם של הנקודות לא יפוג.
תוכלו לקרוא כאן באתר מאמר נוסף על מחיקת נקודות תעבורה
אדם שעבר קורס נהיגה מונעת וימנע עבירות תנועה נוספות במשך תקופה מסוימת הקבועה בחוק יפוג תוקפם של הנקודות.
במקרה שהנהג צבר 22 נקודות ומעלה, עולה תקופת הצבירה ל 48 חודשים. לאחר שתוקף הנקודות פג, רק נרשמות עבירות התנועה במשרד הרישוי כדי לעקוב אחר אותו הנהג במיוחד אחרי עברייני תנועה סדרתיים.
מהו קורס נהיגה מונעת – קורס נהיגה נכונה בסיסי או מתקדם
את קורס הנהיגה המונעת ניתן לעשות בכמה אזורים שמפורסמים באתר של משרד הרישוי, קורס נהיגה מונעת כרוך בתשלום אגרה בדואר עבור משרד התחבורה. הקורס נמשך בין שלושה או ארבעה מפגשים סך הכל הכללי 12 שעות כאשר כל מפגש בין 4 ל 6 שעות.
בסיום קורס נהיגה מונעת יערך מבחן בן 20 שאלות בסגנון אמריקאי, כאשר 4 שגיאות מותרות בכדי לעבור בהצלחה את המבחן, במקרה של הצלחה נמחקות הנקודות שהנהג צבר. במקרה של כישלון יהיה זכאי הנהג למבחן חוזר, נהג שקיבל 3 פעמים ברצף נכשל במבחן יצטרך לעבור קורס חוזר.
נכתב ע”י עורך דין תעבורה עמיחי גולדבאום