חוקי תעבורה – תמרור עצור
- תמרור עצור נקרא בעבר תמרור ב-37 ושונה בלוח התמרורים החדש לתמרור 302.
- כדי לציית לתמרור עצור על הנהג לעצור את רכבו עצירה מלאה ולאחר מכן ליתן זכות קדימה לפני היכנסו לדרך החוצה.
- אי עצירה ללא סיכון ציבור המשתמשים בדרך הינה עבירה אשר זוקפת לחובתה קנס של 250 שקלים ובנוסף 4 נקודות לחובתו של הנהג במשרד הרישוי.
- עבירה של אי עצירה המסכנת את ציבור המשתמשים בדרך , לדוגמה גרימה לרכב אחר לעצור , לבלום או לסטות מכיוון נסיעתו היא עבירה חמורה יותר אשר בגינה הנהג יקבל הזמנה לדין וכתב אישום , קיימת סמכות פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה לשלושים יום על ידי קצין משטרה וכמוכן יזקפו לחובת הנהג במקרה של הרשעה 10 נקודות במשרד הרישוי.
- גם במקרה שהנהג עצר אך לאחר מכן לא נתן זכות קדימה אין הוא יוצא מכדי חובה. גם במקרה זה הנהג יקבל זימון לדין וניתן לפסול רישיונו מנהלית לשלושים יום.גם כאן במקרה של הרשעה הנהג יזקוף לחובתו 10 נקודות במשרד הרישוי.
- אנו רואים בבתי המשפט לתעבורה נאשמים רבים שמנסים להתמודד לבד וללא סיוע של עורך דין ומתאכזבים פעם אחר פעם ואז מגיעים לעורך דין כדי לבחון את סיכויי הערעור. זכרו- אין לכם את הכלים המשפטיים כדי להצביע על כשלים וליקויים כדי לקדם הגעה להסדר טיעון מקל או אף לנהל את התיק כדי להגיע לזיכוי המיוחל.
- עורך דין תעבורה מיומן יקרא את נסיבות הדוח ודבריכם. לאחר מכן יאתר ליקויים בכתוב שכן השוטר עורך הדוח צריך להקפיד הקפדה יתרה על רישום פרטים רבים ולרוב הוא אינו עושה כן.
הכלל שלנו הוא :” אין דוח ללא כשלים , יש רק מי שלא יודע למצוא אותם”.
צרו קשר עם עורך דין תעבורה עמיחי גולדבאום להוציא אתכם מהדוח ויעזור לכם לשמור על רישיון הנהיגה בארנקכם.