המבנה הטכני של תיק תעבורה בגין תאונת דרכים
בכותרת תיק התעבורה יפורטו הצדדים ופרטיהם, לרוב: מדינת ישראל באמצעות שלוחת תביעות תעבורה תל אביב או תביעות תעבורה ירושלים וכ’ו.. נגד הנאשם בצירוף פרטיו.
הכותרת תכלול גם תיאור של עובדות המקרה, סעיפי החיקוק והעדים. במהלך משא ומתן בין צדדים לתיק רשאית המדינה באמצעות תובע ולאחר שמיעת טענות עורך דין תאונות דרכים אשר מייצג את הנאשם לתקן הן פרק העובדות והן את פרק הוראות החיקוק בכתב האישום.
אפשר באותה מסכת עובדות לייחס עבירה של נהיגה בחוסר זהירות, תקנה 21ג בתקנות התעבורה , עבירה שאין בגינה פסילת חובה אך גם ניתן לייחס עבירה אחרת של נהיגה בקלות ראש, סעיף 62(2) בפקודת התעבורה בגינה קיימת פסילת חובה של 3 חודשים במסגרת כתב אישום בגין תאונת דרכים.
כאשר סנגורים (עורכי דין תעבורה) מגיעים לפגישה עם התביעה לפני שתיק מגיע לשלב ההקראה (כתבנו בעבר על שלבי תיק תעבורה) בבית המשפט, בידיעה שהלקוח שלהם כנראה הולך לקבל ענישה מחמירה בבית המשפט, הם ינסו לשכנע את התביעה שסעיף חוק אחר מתאים יותר לאותו מערך עובדתי-מדובר בסוג של אומנות שכנוע ומשא ומתן כאשר כל אחד מן הצדדים בוחן סיכוי מול סיכון לפני ההגעה להסדר טיעון בתיק ולפני שינוי כל סעיף מן סעיפי כתב האישום בתיק התעבורה.