נהיגה בשכרות- איך יוצאים מזה?
נהיגה בשכרות היא אחת העבירות החמורות בדיני תעבורה ואחת הסיבות לתאונות דרכים, במיוחד בקרב צעירים בשעות הלילה. בשל כמות תאונות הדרכים הנגרמות מסיבה זו, האכיפה היום של חוק איסור נהיגה בשכרות היא גבוהה יותר, מושם דגש רב על הנושא והמשטרה מקצה כמות לא מבוטלת של שוטרים לצורך אכיפת נהיגה בגילופין.
גם העונשים הניתנים היום בבתי המשפט בעקבות עבירה זו הם חמורים יותר מאשר בעבר ( החמרה בענישה עם השנים , גם בהסדרי הטיעון) כשהעונש המינימלי הקבוע בחוק הוא פסילת הרישיון למשך שנתיים לפחות כאשר מורשעים בסעיף המקורי בגינו הוגש כתב אישום או כאשר לא שוכרים את שירותיו של עורך דין לתעבורה.
עבור לא מעט אנשים זוהי מכה של ממש, במיוחד אנשים עובדים הנמצאים על הכביש מדי יום. פניה לעורך דין נהיגה בשכרות, שהוא עורך דין תעבורה המתמחה בתחום זה, עשויה לקדם הגעה הסדר טיעון מקל משמעותית, ברוב המקרים פסילת מינימום של 3 חודשים ואז גזר הדי יהא בהתאם להסכמות בין הצדדים ( 3 חודשים של פסילה בפועל , 4 וכו.. יחד עם רכיבי ענישה נוספים שיש תמיד בעבירות הנ”ל)
מהי התייחסות בתי המשפט לנהיגה בשכרות?
עמדת בתי המשפט בכל הנוגע לנהיגה בשכרות היא עמדה נוקשה. לבתי המשפט כמעט שאין מרחב תמרון באשר להתייחסות למקרה. ההסתכלות על המקרה היא כשחור או לבן, כך שאו שהנהג יקבל את העונש הקבוע בחוק כפסילת מינימום ( כאשר נהג הודה בנהיגה בשכרות)- שנתיים פסילת רישיון או שיזוכה- אין במקרה הזה אפור.
לכן, חשוב לשכור את שירותיו של עו”ד תעבורה המתמחה בתחום. אם התרחשה בעקבות נהיגה בשכרות גם תאונת דרכים המקרה הופך למסובך עוד יותר ומדובר למעשה על חיבור בין האשמה בגרימת תאונת דרכים לבין נהיגה בשכרות. כאן מומלץ להיעזר בעורך דין תאונות דרכים. אשר מומחה גם בנהיגה בשכרות. במקרה של תאונה התייחסות בית המשפט תהיה אף נוקשה ומחמירה עוד יותר אך גם בנהיגה בשכרות ללא תאונה ההתייחסות מחמירה מספיק בכדי שברוב המקרים ימצא הנהג אשם.
אז איך בכל זאת יוצאים מזה?
עורך דין לתעבורה אליו תפנו יצטרך לצלול לעומקו של התיק ולדעת כל פעולה שנעשתה לפני, במהלך, לפני ולאחר בדיקת הינשוף שעברתם. על עורך הדין יהיה לחפש ולחטט היטב במלוא אסופת המסמכים על מנת למצוא ליקויים בתפקוד המשטרה, מה שיטיל ספק עד כמה אכן תוצאות הבדיקה הן מהימנות ומשקפות את המצב כפי שהיה.
בנסיבות מיוחדות בהן נמצא ליקוי מהותי ישנו סיכוי שתצאו זכאים.
מהם המצבים בהם ניתן לצאת זכאים?
אחד המצבים הוא בדיקה שהתבצעה פחות מ- 15 דקות לאחר שתיית האלכוהול. על פי הנוהל חייב שוטר להמתין רבע שעה לפחות לאחר ששתה הנהג אלכוהול בפעם האחרונה. אם לא הייתה הקפדה על כך ואם יש הוכחה כי הבדיקה נעשתה פחות מרבע שעה לאחר השתייה ישנו סיכוי שתצאו זכאים. מצב נוסף הוא כיול המכשיר שלא נעשה כהלכה בתחילת משמרת וסיומה לרבות סדר הבדיקות או שלא בוצע כלל.
אם יצליח עורך הדין להוכיח כי הכיול לא נעשה על פי הנוהל, יוכל הנאשם לצאת זכאי. מצב נוסף הוא מצב בו סירב הנאשם להיבדק בדיקת ינשוף מסיבה מוצדקת למשל בעייה ריאתית , הציע לתת דגימת דם כחלופה אך השוטר לא הסכים לכך.
מצב אחר הוא כזה שיוצר בעיית אמינות או מיומנות של השוטרים האוכפים לרבות מפעיל הינשוף.
הואשמתם בנהיגה בשכרות- לאן לפנות
כפי שכתוב לעיל, כדי שיעלה הסיכוי לצאת זכאים יש צורך בבחינת התיק על ידי עורך דן בתחום. חפשו עורך דין נהיגה בשכרות באזור מגוריכם.
אם אתם מתגוררים במרכז חפשו עורך דין תעבורה תל אביב וודאו כי מאחוריו לפחות כמה תיקים העוסקים בנהיגה בשכרות שהסתיימו ביציאת הנאשם זכאי. חפשו המלצות ככל שתוכלו. עורך דין תעבורה מיומן יצליח ברוב המוחלט של המקרים לתקן לכם את כתב האישום לעבירה קלה יותר.