עברתי תאונת דרכים
ככל והייתם מעורבים בתאונת דרכים חשוב מאוד לדעת מהן החובות שלכם כנהג/רוכב/נוסע/הולך רגל ומהן הזכויות אשר מגיעות לכן על פי החוק והפסיקה.
מומלץ מאוד להתייעץ טלפונית ללא עלות עם עורך דין שתחום עיסוקו תאונות דרכים, כמו כן, ניתן לשלוח לנו מסמכים רלוונטיים כדי שנעריך סיכוייכם
מה לעשות מיד לאחר התאונה ? האם יגישו כתב אישום? איך תובעים?
עברתי תאונת דרכים מה לעשות ?
מה לעשות תעבורתית ?
היית מעורב כרגע בתאונה ? ראשית כל ככל ומצבך הרפואי מאפשר זאת יש לראות האם מי מהמעורבים זקוק לטיפול רפואי ולסייע ככל שניתן ו/או לוודא שמקבל סיוע כנ”ל.
כמו כן, יש להתקשר לגורמי ההצלה ( מד”א ) ללא דיחוי ככל ויש נפגעים כתוצאה מהתאונה. אם יש נפגע לכוד יש להתקשר גם לכיבוי אש.
כמוכ’ יש להודיע למשטרת ישראל על התאונה, ראשית טלפונית ולאחר מכן פרונטלית ביחידת בוחנים באמצעות מילוי טופס הודעה על תאונה ו/או עדות שתימסר לבוחן/חוקר תאונות דרכים.
במקרים רבים ראינו שמי שנמנע מלעצור ולהישאר במקום תאונה מסתכן בהגשת כתב אישום בגין עבירות הפקרה ו/או עזיבת מקום תאונה ו/או אי השארת פרטים ו/או אי הודעה על התאונה ו/או אי הגשת עזרה ועלול לשלם על כך באיבוד רישיונו לתקופה ארוכה, כמו גם רכיבי ענישה נוספים חמורים יותר ופחות.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין בטרם מסירת עדות בלשכת בוחנים ולמעשה לקבל הכנה לחקירה.
מה עושים נזיקית ?
מומלץ לפנות לחדר מיון ממקום התאונה גם אם אין צורך בטיפול רפואי מציל חיים כדי לבצע בדיקות מקיפות בנוגע לנזקי גוף לאחר קרות התאונה.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים/נזקי גוף באשר להמשך הטיפול האמבולטורי ובטרם הגשת תביעה.
דעו, כי שכר טרחת עורך דין בתביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים והתקנות שהותקנו לפיו ישולם בסוף ההליך.
שכר הטרחה נע בין 8 אחוז בתוספת מע”מ ל 13 אחוז בתוספת מע”מ בהתאם לשלב בו התיק מסתיים בפשרה.