שימוע פלילי – הלכה למעשה
שימוע פלילי – השימוע בתיקים פליליים מעוגן בסעיף 60 א לחוק סדר הדין הפלילי.
כללי שימוע פלילי והנחיות היועץ המשפטי לממשלה הינם משנת 1993 ועודכנו מעת לעת.
בעבירות מסוג פשע ההנחיות הינן חד משמעיות ולפיהן על רשות התביעה אשר קיבלה את חומר הראיות והמלצת הרשות החוקרת להודיע על כך לחשוד ידיעה ממשית .החשוד רשאי לפנות בבקשה בכתב מנומקת מדוע יהא זה נכון וצודק במקרה הספציפי להימנע מהגשת כתב אישום בתיק הפלילי ולבצע שימוע פלילי.
חשוב לציין, כי בעת השימוע אין חובה ליתן לחשוד או בא כוחו עורך דין פלילי את זכות העיון בחומר חקירה מתוקף ס. 74 לחוק סדר הדין הפלילי שכן זו מוקנית רק לאחר הגשת כתב אישום פלילי.
עם זאת , לעתים ניתן לסניגור אינדיקציה לעניין חומר הראיות או זכות עיון במקום ללא צילום מתוך חומר הראיות המצוי בידי רשויות התביעה וזאת לפנים משורת הדין, לרוב ובעיקר כדי ליצן אפשרות הוגנת.
זאת בשל הנחיות היועמש עת רואה הוא ברשות התביעה רשות שלה חובת הגינות מוגברת.
כמוכ’ כשמדובר בחשוד שבחר לשמור על זכות השתיקה בחקירתו במשטרה והנוגעת לשאלות שבעובדה , לא יהיה ניתן להביא נימוקים אלו במהלך השימוע וזאת מטעמים ברורים.
עורך דין פלילי ותעבורה עמיחי גולדבאום סבור, כי השימוע הינו הליך מהותי ביותר, הליך משמעותי ולא הליך טכני, עם זאת פסיקת בתי המשפט הינה חלוקה בנושא ונראה כי אין הכרעה חד משמעית בפסיקה לרבות בבית המשפט העליון.
אנו סבורים כי יש ליתן זכות שימוע בכל תיק ותיק ובהצגת הנימוקים הנכונים נוכל לסייע כדי למנוע הגשת כתב אישום במקרים המתאימים , לעתים אף שלא נמנע הגשת כתב אישום נוכל לגרום לכך שזה יוגש בהוראות חיקוק קלות יותר.
כמוכ’ בפעמים רבות מצליחים לקדם הגעה להסדר טיעון מקל עם רשות התביעה במהלך שימוע פלילי וזאת לאחר שהאחרונה נחשפת מוקדם לטיעוני הסניגור ובוחנת סיכוי מול סיכוי לעניין הרשעה בסעיפים המקוריים אשר לגביהם התכוונו להגיש כתב אישום.
זקוקים לסיוע עורך דין פלילי ? אני כאן כדי לסייע לכם, זמינות 24 שעות בנייד 052-5555574