נהיגה בשיכרות – המדריך לנהג
רף האכיפה לעניין נהיגה בשיכרות עומד כיום על 290 מיקרוגרם של אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף (בבדיקת נשיפה במד האלכוהול- הינשוף) או 50 מיליגרם של אלכוהול ב-100 מיליליטר של דם (באמצעות בדיקת דם).
כמות של 290 מיקרוגרם ומעלה תוביל לרישום דו”ח הזמנה לדין וכתב אישום בגין נהיגה בשיכרות אשר במקרה של הרשעה העונש בגינה יהא פסילת רישיון בפועל לפרק זמן מינימאלי של שנתיים לצד סנקציות נוספות כמו מאסר על תנאי , פסילה מותנית, קנס כספי ועוד…
השפעת האלכוהול תלויית משקל, גובה, הרגלי שתייה, חום גוף, מחלה, סוג המשקה וריכוז האלכוהול, פרק הזמן שחלף ממועד השתייה ועד הנהיגה בפועל ועוד…באופן מאוד כללי וראשוני די בכמות של שתי מנות , קרי שתי כוסות בירה כדי שאדם יחשב כשיכור.
להלן עצות מעשיות לנהג שרישיון הנהיגה חשוב לו
- אם עוכבת על ידי ניידת משטרה דע כי השוטר צריך לערוך לך בדיקת מאפיינים (התרשמות מריח אלכוהול, הליכה על קו ישר, נגיעה עם היד באף בעיניים פקוחות ועצומות ועוד..) לפני בדיקת הינשוף ותחקור לאחריה.
- השוטר חייב להסביר לך את משמעות הסירוב להיבדק לרבות הסנקציה.
- אם סירבת להיבדק ואח”כ חזרת בך והשוטר לא איפשר לך להיבדק דרוש כי יכתוב ברוברקה המיועדת לדברי הנהג את הדברים.
- ככל שאכלת או שתית בסמוך למועד עצירתך לבדיקה- אמור זאת לשוטרים בהזדמנות הראשונה.
- אל תכשיל את הבדיקה באמצעות נפח נשיפה שאינו מספיק או נשיפות אסורות.
- אל תגיע לבית המשפט ללא עורך דין המתמחה בדיני תעבורה .ככל שתגיע לבד סביר להניח כי תורשע ותוטל עליך פסילה שלא תפחת מ-24 חודשים.
הליך בדיקת אלכוהול – עורך דין נהיגה בשכרות מייעץ דורש מן השוטרים מספר רב של פעולות ומילוי טפסים שונים בזמן קצוב ומתוך לחץ וקורה לא אחת שהבדיקות מלוות בפגמים רבים. עורך דין המתמחה בדיני תעבורה ובדיני שכרות בפרט יכול להוביל לתיקון סעיף האישום, הסדר טיעון מקל ואף לזיכוי הנאשם.
לייעוץ ראשוני עם עורך דין לתעבורה עמיחי גולדבאום – 052-5555574