כתבי אישום המוגשים בבתי משפט לתעבורה
יש להבדיל ולהפריד בין 2 סוגיות שונות, האחת נזקי גוף בעקבות תאונת הדרכים ופיצוי כספי לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים והשניה כאשר מדינת ישראל באמצעות משטרת ישראל מגישה כתב אישום כנגד הנהג בעקבות תאונת דרכים אשר היה מעורב בה ואשר לדעת המשטרה הוא זה שאשם בה.
נהגים רבים אינם מודעים לכך שבמקרה שבו היו מעורבים בתאונת דרכים עם נפגעים חלה עליהם חובת דיווח – עליהם להודיע למשטרה על התאונה באופן הבא:
- התקשרות למוקד המשטרתי
- הודעה טלפונית על התאונה בסמוך לקרותה וקבלת מס יומן או אירוע
- מסירת טופס הודעה על תאונת דרכים ובו פרטי הנהג והצדדים המעורבים
- סקיצה וסימון הפגיעות ותיאור המקרה או קרות התאונה.
גם כאשר נהג מוזמן לחקירה אצל בוחן תנועה בלשכת בוחנים חלה חובת התייצבות ואם הנהג מתחמק ניתן לנקוט במספר סנקציות כגון: אי שחרור רכב ממגרש, זימון באמצעות ניידת עד הבית, עיכוב, צו הבאה ועוד…
לרוב הבוחן יבצע חקירה נעימה, תפקידו להוציא מן הנהג על הכתוב את עובדות המקרה המהוות עבירה ולהמליץ להגיש כתב אישום כנגד הנהג, המלצה זו מועברת לקצין הבוחנים ונשלחת לתביעה המשטרתית לשם קבלת החלטה סופית.
מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין תעבורה לפני מענה על שאלות הבוחן בחקירה כדי לנסות ולהימנע מהגשת כתב אישום עתידי או למזער נזקים באמצעות הכנה אפקטיבית לחקירה שבסופה גם אם יוגש כתב אישום, האחרון יהיה בסעיפים קלים יותר או שדברים הנהג לאחר היוועצות לפני החקירה יסייעו בידי עורך דין תאונות דרכים בהמשך חיי התיק. בעבירות גרם מוות ברשלנות , הפקרה וכו..
עמדת המאשימה כלומר התביעה הינה לרוב מאסר בנוסף לפסילה ארוכת טווח ורכיבי ענישה נוספים. נדגיש כי מדובר בעמדת המאשימה ועורך דין תעבורה מקצועי ומיומן יכול להמתיק את הגלולה המרה.
בעבירות של נהיגה בקלות ראש ואי ציות לתמרורים קיימת חובת פסילה של 3 חודשים ( אך עורך דין לתעבורה יכול לגרום לתיקון כתב האישום לעבירה פחותה ולענישה מופחתת) ואילו בעבירה של נהיגה בחוסר זהירות אין חובת פסילה וניתן לשאוף באמצעות עורך דין תעבורה לסיים התיק ללא פסילה בפועל.
בהצלחה וזיכרו – אנו לשירותכם כדי למקסם את סיכוייכם.